10 Buku Paling Banyak Dibaca Di Seluruh Dunia dan Pelik, al-Quran Tiada Dalam Senarai

buku
Mungkin dalam perkembangan dunia internet sekarang semakin kurang orang yang membaca buku, yang membaca surat khabar pun berkurang.

Ramai yang lebih selesa membaca tentang berita dan informasi terkini di website, blog dan media sosial. Mungkin atas sebab itu attention span kita semakin berkurang.


Personally saya lebih suka baca buku. Lebih selesa, tak sakit mata memandang (efek eye strain bila tengok skrin komputer lama sangat) dan perasaan adventurous dan feel dia lebih menangkap. Infografik di bawah memaparkan 10 buku paling banyak dibaca di seluruh dunia tapi pelik ya, al-Quran tiada dalam senarai padahal bible di tempat pertama.


Tapi kalau tengok penilaian, ia dinilai berdasarkan berapa banyak buku yang dijual. Mungkin kalau dibuat research yang lebih mendalam al-Quran boleh berada di tempat pertama dalam buku yang paling banyak dibaca di seluruh dunia.

Sepatutnya infografik ni ditukar tajuk kepada 10 buku paling banyak dijual di seluruh dunia. Meh.

Klik untuk tumbesaran

Artikel Berkaitan:
Comment With:
OR
The Choice is Yours!

3 comments:

  1. entah2 entry tu tak lengkap...sepatotnya "10 Buku Paling Banyak Dibaca PADA 2008"

    Dia tertinggal nak letak tahun...ataupun bulan...

    ReplyDelete