10 Contoh Kad Jemputan Kahwin Yang Unik Dan Elegan

Selalunya kad jemputan kahwin memberi impak impression awal kepada satu-satu majlis perkahwinan. Kalau dilihatnya kad jemputan tersebut macam mahal-mahal sikit, pasti terlintas majlis yang grand dalam fikiran, begitu juga sebaliknya.





Tak semua yang berfikir sebegitu, tapi begitulah tanggapan kebanyakan orang. Jadi tak mustahil perbelanjaan perkahwinan banyak dihabiskan untuk mereka dan mencetak kad jemputan kahwin yang nampak unik dan menarik untuk diedarkan kepada para jemputan. Tapi tak semua yang nampak cantik itu mahal harganya. Yang penting adalah kreativiti. Kadang-kadang yang murah pun boleh nampak cantik.

Tapi yang pentingnya tak kira murah atau mahal, yang penting majlis perkahwinan berjalan dengan lancar dan perkahwinan tersebut diberkati, itu yang paling utama. Tapi bagi sesiapa yang ingin mencari kelainan bagi kad jemputan kahwin, di sini disediakan 10 contoh kad jemputan kahwin yang unik dan elegan. Tapi dalam zaman internet ni, kalau nak jimat boleh sahaja reka kad dalam bentuk gambar atau pdf dan edarkan melalui email atau Facebook. Jimat pun jimat :)

1. Rooted in Love Wedding by Spencer Paul Bagley
kad-jemputan-kahwin-unik
bahagian-dalam-kad-jemputan-kahwin
 2. Woodland Wedding Invite by Rachael Ward
contoh-kad-kahwin-elegan
 3. N&P Wedding Invitation by LSDK 
kad kahwin di meja makan
 4. K+L Wedding Invitations by Loren Klein
kad-jemputan-kahwin-kreatif
 5. D&K Wedding Invitation by Bureau Rabensteiner  
6. Wedding Invitation - Peter & Thessa by Melina de Cock
kad-jemputan-kahwin-love-story
kad jemputan kahwin romantik
 7. Gilmore Car Museum Wedding Invite by Nicole Ziegler
kad jemputan kahwin korporat
 8. Vintage Wedding Invitation by Pako Garcia
kad kahwin retro
bahagian dalam kad kahwin
9. Kate & Alex by Olivia King
muka depan kad jemputan kahwin
set lengkap kad kahwin
 10. Wedding Invitation by Chase Kettl
kad kahwin lain dari yang lain
sampul surat kad kahwin
Sumber dari The Most 10

Artikel Berkaitan:

Comment With:
OR
The Choice is Yours!

5 comments:

  1. ingat latgi dulu mase kau kawin buat kad kahwin tiket kapal terbang 18sen je siap percuma unga telur lagi kat miss ni..http://www.kadkahwinlovely.com/sk019.html

    ReplyDelete
  2. designkadkahwin.com – laman web yang menjual berbagai macam template dengan harga yang murah dan kualiti mantap. berdiri sejak tahun 2009, “design kad kahwin” telah melayani pelanggan yang berasal dari negara malaysia dan juga indonesia. hanya jika untuk pelanggan indonesia kami mengkhususkannya menjual pada laman web kami di http://www.desaingrafis.co.id. Disamping itu kebanyakan mereka yang melanggan dengan kami adalah syarikat yang bergerak di bidang percetakan undangan dan seumpamanya.

    kunjungi laman berikut dibawah ini :

    Video Template Design Kad Kahwin Cantik

    ReplyDelete
  3. Kad kawin elegan based in Malaysia pun Ada di www.flowerboxmalaysia.com

    ReplyDelete