27 Seni Kopi Latte Yang Sangat Comel Dan Menarik

Rasanya pasti ramai yang pernah tengok seni hiasan kopi latte sebegini di Youtube atau di mana-mana lagi di internet.

Cuma yang bezanya dengan yang ingin disampaikan di sini adalah objek hiasannya yang menggunakan jenama atau watak terkenal yang semestinya sangat comel dan menarik.


Menggunakan beberapa jenama terkenal seperti Google, Twitter, Android, Apple dan sebagainya, seni hiasan kopi latte ini dihasilkan oleh Yuko Honda, seorang peminat kopi dari Jepun. Hasil seni beliau ini diberi nama Geek Latte dan kalau anda ingin melihat lebih lanjut seni latte beliau ini, anda boleh kunjungi lawan web beliau, Geeklatte.

Bila cerita pasal kopi ni, mesti tak lengkap bila tidak disertakan dengan kek, roti, pizza atau coklat sebagai pencuci mulut. Bagi yang berminat nak belajar sendiri membuat roti, bun atau pizza anda bolehlah jenguk-jenguk di sini. Mana tahu kalau dah pandai nanti mungkin boleh jadi asas untuk berniaga pula. Hehe.

Rasa macam dahaga kopi pula bila tengok seni kopi latte yang sangat menarik di bawah ni.

1. Angry Birds
seni-kopi-latte-angry-birds
2. Apple
seni-kopi-latte-apple
 3. Android
seni-kopi-latte-android
 4. Asus
seni-kopi-latte-asus
 5. Bad Piggies
seni-kopi-latte-bad-piggies
 6. Cyberduck
seni-kopi-latte-cyberduck
 7. Eclipse
seni-kopi-latte-eclipse
 8. Firefox
seni-kopi-latte-firefox
 9. Fugu
seni-kopi-latte-fugu
 10. Gmail
seni-kopi-latte-gmail
 11. Gecko
seni-kopi-latte-gecko
 12. Google Chrome
seni-kopi-latte-google-chrome
 13. Google Plus
seni-kopi-latte-google-plus
 14. Google
seni-kopi-latte-google
 15. Hudson
seni-kopi-latte-hudson
 16. Instagram
seni-kopi-latte-instagram
 17. Intel
seni-kopi-latte-intel
 18. Jean Luc-Picat
seni-kopi-latte-jean-luc-picat
 19. Mac OS
seni-kopi-latte-mac-os
 20. Octocat
seni-kopi-latte-octocat
 21. Momo the Postpet
seni-kopi-latte-momo-the-postpet
 22. Skype
seni-kopi-latte-skype
 23. Twitter Logo
seni-kopi-latte-twitter-logo
 24. Wordpress
seni-kopi-latte-wordpress
 25. Yahoo!
seni-kopi-latte-yahoo
 26. Yeoman
seni-kopi-latte-yeoman
 27. HTML5
seni-kopi-latte-html5

Artikel Berkaitan:

Comment With:
OR
The Choice is Yours!

4 comments:

  1. wow. stail. last2 masuk dalam mulut jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum masuk mulut kena la hias cantik2 dulu. haha.

      Delete
  2. seriously amazing! mcm mana diorang tetap boleh buat walau kecil macam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya ada diorang tunjuk dlm youtube. kena ada skill la. hehe.

      Delete