Kehidupan Sadis Dalam Apartment Sempit Di Hong Kong (5 Gambar)

Tinggal di dalam bandaraya-bandaraya yang besar di mana kepadatan penduduknya sangat tinggi memang sangat sesak dan sempit.Bukan itu sahaja, malahan harga hartanah melambung sangat tinggi hingga memaksa mereka yang kurang berkemampuan untuk sekadar membeli atau menyewa apartment-apartment yang sempit seperti yang terjadi di Hong Kong ini.

Untuk meningkatkan kesedaran tentang masalah tempat tinggal yang sempit dan sesak di Hong Kong, sebuah pertubuhan hak asasi manusia, Society for Community Organization (SoCo) telah melancarkan satu kempen kesedaran dengan menyiarkan beberapa keping gambar foto yang memaparkan suasana sempit penduduk di apartment.

Apartment tersebut keluasannya hanya seperti sebuah bilik, pada purata keluasan 40 kaki persegi, penduduk terpaksa melakukan semua aktiviti di dalam ruang yang sempit itu seperti makan, tidur, mengulangkaji pelajaran dan sebagainya. Agaknya bagaimanalah mereka boleh survive setiap hari dengan tinggal dalam tempat yang sangat sempit dan sesak sebegini.
keluarga-tinggal-di-apartment-sempit
makan-dalam-apartment-sempit
belajar-dalam-bilik-sempit
kehidupan-apartment-sempit-hong-kong
apartment-sesak-hong-kong
Sumber dari My Modern Met

Artikel Berkaitan:

Khairil Faizul

Mahasiswa, pengendali blog kfeinblog.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Instagram