Kafe Monocle Yang Baru Dibuka Di London

Dalam peningkatan capaian internet masa kini, bahan bacaan terutamanya surat khabar dan majalah tradisional semakin kurang mendapat sambutan dan diganti dengan bahan bacaan online. Sama juga halnya dengan saya sendiri.

Dulu saya gemar membeli surat khabar dan majalah bila masa ada duit lebih, namun tidak sekarang kerana hampir semuanya boleh didapati secara online. Namun ada satu majalah menarik ini yang masih saya beli setiap bulan jika ada kesempatan, iaitu Monocle. Saya pernah menulis mengenainya dua tahun lepas. Monocle adalah majalah antarabangsa yang memaparkan mengenai isu semasa dunia masa kini yang digabungkan bersama berita, perniagaan, isu budaya, design dan juga fesyen. Kiranya well-rounded juga isi dalam majalah ini.

monocle magazine

Jenama Monocle ini bukan sahaja terhad kepada majalah, malahan mereka meluaskannya kepada perkara-perkara lain seperti laman web, surat khabar, stesyen radio, online shop, tv show, dan juga kafe. Baru-baru ini Monocle telah membuka cawangan kafe terbaru di London yang dijangka akan mula beroperasi 15 April ini. Jom kta tengok suasana dan detail di dalam kafe Monocle yang bakal dibuka ini.
monocle cafe in london
bahagian dalaman kafe
cawan hiasan untuk dibeli
monocle merchandise
rak cawan dalam kafe
cawan kopi di dalam kafe
kerusi bangku tiga
kopi latte dengan hiasan
set sudu dan garfu
kaunter kafe
meja makan dalam kafe
tempat istirehat dalam kafe
hiasan dinding kafe monocle london
sumber dari Selectism

Khairil Faizul

Mahasiswa, pengendali blog kfeinblog.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Instagram