Lukisan Poster 11 Pemain Bola Sepak Sepanjang Zaman

Jika anda diminta untuk menyenaraikan best 11 football players of all time ataupun 11 pemain bola sepak kegemaran anda, siapakah yang bakal anda pilih? Ty Palmer, seorang illustrator mempunyai senarai pemain kegemaran beliau sendiri dan ianya digambarkan melalui koleksi lukisan yang menarik ini.

Koleksi poster yang diberi nama 11 Series ini menampilkan 11 pemain kegemaran Ty Palmer yang diberi nombor 1 hingga 11, dari posisi penjaga gol hinggalah striker. Palmer yang meminati sukan bola sepak berhasrat untuk mengabadikan barisan pemain 'genius' di dalam lukisan beliau.

Setiap poster dilukis dengan warna mengikut lambang atau jersi pemain masing-masing dan stadium ikonik bagi setiap pemain digabungkan bersama sebagai latar belakang. Menampilkan pemain-pemain lama seperti Pele, George Best dan Franz Beckenbauer hinggalah yang masih bermain ketika ini seperti Cristiano Ronaldo dan Steven Gerrard. Ini adalah barisan 11 pemain sepanjang zaman kegemaran beliau, anda bersetuju dengan senarai ini? Atau anda ada senarai anda sendiri?
dino-zoff-italy


cafu-brazil
maldini-ac-milan

carlos-alberto-brazil
franz-beckenbauer-germany
bobby-moore-west-ham

cristiano-ronaldo-real-madrid
steven-gerrard-liverpool

johan-cruyff-barcelona

pele-brazil
george-best-manchester-united
sumber dari Inspiration Grid

Khairil Faizul

Mahasiswa, pengendali blog kfeinblog.com

2 ulasan:

 1. lawa2 sumenye..
  hrp2 satu ari nti akan ade sorg pelukis bebas yg membuat poster bg player negara kita pulak

  BalasPadam
  Balasan
  1. rasanya mungkin dah ada, tp tak berapa diketengahkan.

   Padam

Instagram